מה להכין לסעודת חנוכה עם כ-30 אורחים? | במטבח של מירי

חיה ספיר No Comments on מה להכין לסעודת חנוכה עם כ-30 אורחים? | במטבח של מירי

הבוקר בתוכנית "במטבח של מירי" החלה השפית והקונדיטורית מירי זורגר להיערך לקראת ימי החנוכה. כיצד נערכים לסעודה גדולה במסגרתה מתארחים הילדים והנכדים? האם אפשר תוך כדי להכין?| התוכנית המלאה והמתכונים

סעודת חנוכה. ארכיון צילום: elements.envato
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האזינו לתוכנית:

אגרול

מצרכים

1 חבילות עלי סיגר

לירקות

1/2 כרוב קצוץ

4 גזרים חתוכים לגוליאן

1 חבילות נבטים

1/3 כוס רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

2  סלאן

1/3 כוס שמן להקפצה

שמן לטיגון עמוק

לסגירת האגרול

חלבון משני ביצים

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את הגזר עד להשחמה קלה. מוסיפים את הכרוב ומטגנים תוך כדי ערבוב

מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים תוך כדי טיגון

מוסיפים את הנבטים ומערבבים להטמעה בירקות

מסירים מהאש טועמים ומתקנים תיבול

על משטח עבודה מניחים עלה סיגר מניחים עליו כף גדושה מהירקות מקפלים  את שני צידי הסיגר

למרכז ומגלגלים  לקראת הסוף מורחים חלבון ואז סוגרים

מכינים כך את כל העלים עד שנגמרו הירקות

מחכים כשעה כדי שהסיגרים ידבקו

מחממים שמן עמוק ומטגנים את האגרולים עד להשחמה

בכל פעם כמות קטניה

מגישים עם רוטב צילי


ירקות בתחמיץ סיני

מצרכים

3 מלפפונים פרוסים

10 צנוניות פרוסות

2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

1/3 כרוב חתוך לרצועות

2 גזרים פרוסים

לתחמיץ

1 כוס סוכר

1 כוס חומץ אורז

3/4 כוס מים

1 כפית מלח

2 ס"מ גנגר קצוץ

1 פלפל צילי קצוץ

2 כפות שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה

להגשה

שומשומים בצבעים

אופן ההכנה

את הירקות מסדרים בצנצנת

את מצרכי התחמיץ מרתיחים בסיר לאחר רתיחה מכבים את האש וממתינים כדקה שופכים את התחמיץ מעל הירקות וסוגרים עם מכסה

מחכים שעתים ומגישים עם שומשומים

חזה עוף מוקפץ -לפסח

מצרכים

2 חזות עוף ללא עצם חתוכים לרצועות

2 בצלים חתוכים ל4 ופרוסים

למשרה החזה

1 כפית מלח

מיץ מחצי לימון

לבצל

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

את החזה עוף יש להניח בקערה לשפוך מעל את השמן המלח והמיץ של הלימון

לערבב היטב לכסות בניילון נצמד ולהניח לשעה לספיגת טעמים

עדיף לתבל ולהניח ללילה

במחבת חמה יש להניח שמן כשהשמן חם מתחילים לשגן את הבצלים עד להשחמה קלה

מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים עד שהעוף משנה את הצבע ללבן

בודקים עם סכין אם העוף מוכן ומגישים על פירה תפוח אדמה


בקר סצואן

מצרכים

2 חב סטייק מינוט או 20 פרוסות דקיקות של אנטריקות

לירקות

1 בצל חתוך ולרצועות

2 כוסות אפונה קפואה

3 כוסות שעועית ירוקה עדינה

3 כוסות ברוקולי קצוץ

3 שיני שום כתושות

1/3 כוס סילאן

1/3 כוס רוטב סויה

1/3 כוס רוטב סצואן

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור טחון

שמן לטיגון

להגשה

קשיו קלוי

אופן ההכנה

תחילה מטגנים את ניתחי האנטריקות עם מעט מלח פלפל משני הצדדים מוצאים ומניחים בצד

באותה המחבת מתחילים לטגן את הירקות

מטגנים תחילה בצל עד להזהבה

מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד להשחמה קלה

מוסיפים את נתחי הבקר אל המחבת .אם הנתחים מדי גדולים חותכים ל 2 מערבבים

מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים תוך כדי טיגון

מוסיפים את שאר התיבול ומטגנים כ 5 ד' נוספות

מעבירים לכלי מפזרים קשיו ומגישים


נתחוני עוף מוקפץ עם אורז

מצרכים

1  חזה עוף חתוך לרצועות  בגודל  אצבע

1 בצל קצוץ

1 כפית מלח

1 כף פפריקה מתוקה

קורט פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית גריל עוף

1-2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ גם החלק הירורק

1 כוס אורז פרסי

2 כוסות ציר אדום או ציר עוף

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

במחבת עמוקה מטגנים את  2 סוגי הבצלים  עד להשחמה קלה

מוסיפים את חזה העוף  ומערבבים תוך כדי טיגון

מתבלים ומערבבים

מטגנים כ 5 ד' או עד שהעוף משנה את צבעו

מוסיפים את האורז ומערבבים מוסיפים את המים או הציר והמלח ומביאים לרתיחה  ומערבבים

מביאים לרתיחה ומכסים

מבשלים 20 ד' נוספות מכוסה ומערבבים מדי פעם

טועמים ומתקנים תיבול

משאירים מכוסה עוד כ 20 ד'

מגישים מיד


נתחוני עוף ברוטב צלי

מצרכים

2 חזות עוף חתוכות לרצועות

2 בצלים קצוצים

2 מקלות של עלי סלרי קצוצות

1 שן שום כתוש

מלח פלפל שחור גרוס טרי

2 שקיות  רוטב צלי מוכן לפי ההוראות

אופן ההכנה

את רצועות העוף יש לחלוט במים רותחים למשך כ 10 ד לסנן ולשמור את הנוזלים

במחבת טפלון עמוקה טגנו בצל ושורש סלרי עד להשחמה קלה

להוסיף את השום ולערבב. להוסיף את ניתחי העוף ולתבל להביא לרתיחה ולבשל כ 30 ד'

להכין רוטב לפי ההוראות שעל גבי השקית ולשפוך מעל החזות המטוגנות

להביא לרתיחה

להגיש עם לחמניות של פבח



0 תגובות